SPRIJEČITE OSTEOPOROZU PRIRODNIM PUTEM

Posted Od Dr Sulc Tinkture Bosna

Online prodaja tinktura za Bosnu i Hercegovinu


Kosti prestaju da rastu poslije puberteta, gustina im se povećava sve do 30. ili 35.godine. Nakon toga važno je održavati kvalitet koštane mase, što se postiže tjelesnom aktivnošću i uranoteženom i zdravom ishranom.

osteoporoza

Kako je kalcijum glavni sastojak kostiju, radi održavanja optimalne koštane gustine potrebna je njegova određena količina u svakodnevnoj ishrani. Potreba organizma za kalcijumom se poveća kod žena u periodu trudnoće, dojenja i menopauze. Međutin osim kalcijuma, važan je i unos odgovarajuće količene vitamina D jer omogućava pravilnu apsorpciju kalcijuma i njegovo ugrađivanje u kosti.

Prije nego što se nastipi osteoporoza, javlja se osteopenija. To označava gustinu kostiju koja je manja od narmalne, ali nije toliko niska da bi se smatrala osteoporozom.

Osteoporoza je bolest kod koje prirodno liječenje može dati dobre rezultate i povećati kvalitet i gustinu kostiju. Liječenje je najefikasnije ukoliko se preduzme odmah s pojavom osteopenije.

Neka vam ove namirnice uvijek budu na jelovniku: soja, povrće (posebno ono povrće sa jestivim zelenim lišćem),žitarice, koštunjavi plodovi (bademi, lješnjaci..), pšenišne klice…

Takođe vam preporučujemo Super hranu JAKE KOSTI— koja sadrži dovoljne količine kalcijuma i magnezijuma koje su potrebne organizmu. Pored osoba koje pate od osteoporoze i artritisa, JAKE KOSTI se preporučuju i za pravilan rad srčanog mišića, podstiče metabolizam, pomaže u sprječavnju dijabetesa i snižavanju krvnog pritiska.

Vježba je dobar preventivni lijek

Vježbanje je svakako jedan od najvažnijih činilaca prevencije i liječenja osteoporoze, jer fizička aktivnost, uz dovoljan unos kalcijuma ishranom, prirodno podstiče izgradnju kostiju. Unos kalcijuma i redovna vježbanje najefikasnije djeluju na povećanje koštane mase upravo prije nastanka bolesti.